На фокус

За ЛСТ3

Третият брой на „Литературно списание ТЕКСТИЛ“ ще бъде без тема, особено внимание ще обърнем обаче на текстове за НАСЕКОМИ. Ако пишете за тигър, ще го четем като оса. Ако пишете за слон, ще направим от него…

Очакваме най-добрите ви текстове: проза, поезия, публицистика, литературни преводи. При преводните материали е важно да са изяснени авторските права. Публикуваме само избрани текстове, затова, моля, не приемайте евентуален отказ като обида или отхвърляне на вашето творчество.

Краен срок за приемане на материали: 10.10.2020
Изпращайте всичко на: editor@lstextil.art

Мандибули и крилца, смислено творческо лято и до нови срещи,
Текстилците

Събираме текстове за втория брой на ЛСТ#2

За втори брой на „Литературно списание ТЕКСИЛ“ (ЛСТ#2) очакваме вашите най-добри литературни текстове. Проза, поезия, публицистика, литературни преводи. При преводните материали е важно да са изяснени авторските права. 

Темата на предстоящия брой е: Голямото аз – автофикционална литература, дневници, селфи.

Текстове по зададената тема ще имат предимство. Разбира се, ще прочетем и обсъдим за евентуално публикувани всичко, което получим. 

Публикуваме само избрани текстове, затова, моля, не приемайте евентуален отказ като обида или отхвърляне на вашето творчество.

Краен срок: 20.03.2020
Изпращайте всичко на: editor@lstextil.art

Очаквайте ЛСТ#2 в началото на лято 20.

И едно предизвикателство към всички създатели на литературни текстове. За Текстил 2 водете


дневник
от
02.02.2020
до
03.03.2020


и ни го изпратете за публикуване до 20.03.2020
Пишете всеки ден или когато поискате, би било добре да датирате записките си. Отразявайте вълнуващи часове или зимната скука. Решаващо е не толкова описанието на незабравимо преживяване, а художествената стойност на дневниците ви. Очаровайте ни с езика си и погледа си върху дните. Успешните текстове ще намерят място на страниците на новия брой, който ще излезе в началото на лятото.

Tъчем платното на първия брой

Добре дошли в текстила

Тъчем платното. И друго няма какво да се добави.

— Неизвестен автор

***

Макар и да нямам любима, се радвам на новите дрехи.

— Ueshima Onitsura

Намерението ни е първият брой на Литературно списание Текстил (LST) да бъде отпечатан в края на 2019. За да бъде платното ни здраво и бляскаво, очакваме вашите най-добри литературни текстове. Проза, поезия, публицистика, литературни преводи. При преводните материали е важно да са изяснени авторските права. Публикуваме само избрани текстове, затова, моля, не приемайте евентуален отказ като обида или отхвърляне на вашето творчество.

Краен срок: 30.10.2019
Изпращайте всичко на: editor@lstextil.art